Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια: Δήμαρχοι του Λαού και όχι του ΔΝΤ


Η χθεσινή μέρα (σ.σ. Δευτέρα 20/02/2012) θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία με μελανά γράμματα για την πόλη και το λαό της. Ο Δήμαρχος Καβάλας Σημιτζής απαγόρεψε την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο σε πολίτες που ήθελαν να ζητήσουν από αυτό να λάβει καθαρή θέση ενάντια στη Νέα δανειακή Σύμβαση, τα βάρβαρα μέτρα και να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους συμπολίτες που δε πλήρωσαν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Για πρώτη φορά, ένστολοι αστυνομικοί αλλά και ασφαλίτες, έχοντας πάρει σαφείς οδηγίες από τον Δήμαρχο, φρουρούσαν την πύλη του Δημαρχείου, μη επιτρέποντας την είσοδο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή η πρωτοφανέρωτη
φασιστική αντίληψη και πρακτική είναι αποτέλεσμα της εμμονής για πολιτική στήριξη του Δημάρχου προσωπικά, αλλά και της ομάδας του, στη δοτή και δωσίλογη κυβέρνηση Παπαδήμου και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και τη χρεοκοπία. Ο Δήμαρχος και η ομάδα του διάλεξαν να μη σταθούν δίπλα στους συμπολίτες που δε πλήρωσαν το παράνομο και κατοχικό χαράτσι και που, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ενδεχομένως να απειληθούν με κατάσχεση της περιουσίας τους. Ο Δήμαρχος και η ομάδα του διάλεξαν στρατόπεδο. Από υπηρέτες του λαού της πόλης, έχουν μετατραπεί πλέον σε υπηρέτες  της τρόικας, των Μερκοζί και του ξένου τοκογλυφικού παρασιτικού κεφαλαίου που θέλει να ξεζουμίσει τη χώρα και το λαό. Ντρόπιασαν τους δημότες και της ιστορία της πόλης που είναι πλούσια από εργατικούς αγώνες και έχει να επιδείξει αγωνιστές Δημάρχους. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έπραξαν το αυτονόητο και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Καλούμε όλα το λαό να καταγγείλει και να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Να μην κλείσει τα μάτια του μπροστά στην αντιδημοκρατική εκτροπή και στο φασισμό που εκδηλώνεται τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Να μην ακολουθήσει το φασιστικό δρόμο που έχουν επιλέξει οι κυβερνητικοί και τοπικοί εντολοδόχοι της τρόικας με σκοπό το ξεπούλημα της χώρας και τον εξανδραποδισμό του λαού. Δηλώνουμε πως όλοι αυτοί θα μας βρίσκουνε συνέχεια μπροστά τους μέχρι να ξεκουμπιστούν από τις εξουσίες τους και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική Δημοκρατία.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου