Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουμε… πιο αποφασισμένα, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα


Το Κίνημα ενάντια στα Χαράτσια, μέσα από την μαζικότητα και την οργάνωση του λαού ενάντια στο άδικο και εκβιαστικό μέτρο, οδήγησε τη κυβέρνηση σε μία σειρά από ελιγμούς και οπισθοχωρήσεις. Οι επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, αποτέλεσαν, το μέσο εκείνο με το οποίο απλός κόσμος, από διαφορετικές αφετηρίες, οργανώθηκε πάω σε κοινούς στόχους και ανακάλυψε ξανά, ύστερα από δεκαετίες, την αξία της οργάνωσης και της
συλλογικής δράσης Σε δύσκολες συνθήκες και παρά τους εκβιασμούς, τη προπαγάνδα, τα ψέματα και τη τρομοκρατία. Οι μικρές αλλά σημαντικές νίκες που πετύχαμε σημαίνει ότι η οργανωμένη και συλλογική δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα,
πιο αποφασισμένα, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα.
Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ιστορικές.
Εδώ και δύο χρόνια, η χώρα και ο λαός της αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανής κατάσταση. Μια βάναυση, εφ’ όλης της ύλης, κατά μέτωπο επίθεση με απανωτά μέτρα, φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών, εφεδρείες, απολύσεις. Μια επίθεση που δεν είναι πρόσκαιρή και δεν θα σταματήσει.
Μια άγρια καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας. Τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, δημόσιες εκτάσεις, παραλίες, όλα προς «αξιοποίηση». Μια ολόκληρη χώρα προς πώληση.
Ένας λαός θυμωμένος, βαθιά πληγωμένος και προδομένος. Ένας λαός στα πρόθυρα της επιβίωσης. Κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια υπό κατάρρευση. Ανεργία, φτώχεια, έλλειψη στέγης, πείνα.
Η ανθρωπιστική κρίση προ των πυλών.
Μία κυβερνητική χούντα, με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό και τους εντολοδόχους Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη να μυξοκλαίνε ότι δήθεν διαπραγματεύονται το καλό μας. Χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση, περνάνε βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, υπό την απειλή της χρεοκοπίας.
Ένα νέο Ράιχ, που μαζί με την Ε.Ε. την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, παίρνοντας εντολές από τις Αγορές και τους Οίκους Αξιολόγησης, έχουν επιβάλλει ένα ιδιότυπο καθεστώς Νέας Κατοχής. Μας έχουν εγκλωβίσει σε ένα σπιράλ θανάτου. Θέλουν να μετατρέψουν της χώρα σε προτεκτοράτο και να αρμέγουν εσαεί τον πλούτο και το λαό της.
Είναι όλα μαύρα; Υπάρχει ελπίδα;
Στις Πλατείες, στις Απεργίες, στις Παρελάσεις, στα γιουχαΐσματα των υπουργών, στις Επιτροπές Αγώνα, στις κινήσεις για τα Χαράτσια, υπάρχει ελπίδα. Στην απεργία των Χαλυβουργών που συμπλήρωσε 100 μέρες, υπάρχει ελπίδα. Στην κατάληψη και αυτοδιαχείριση του Νοσοκομείου Κιλκίς από τους εργαζόμενους, υπάρχει ελπίδα. Όπου ο λαός οργανώνεται και αντιστέκεται, υπάρχει ελπίδα.
Σήμερα, η οργάνωση όλου του λαού, σε μία κατεύθυνση ανατροπής του ειδικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στη χώρα και το λαό, τις δανειακές συμβάσεις και τα μέτρα που απορρέουν από αυτές, είναι αναγκαία όσο ποτέ. Έχοντας όλοι μας αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή μας στη Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια, προχωράμε στη συγκρότηση Επιτροπών Αντίστασης και Αλληλεγγύης, που πιο αποφασισμένα, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα, θα παλέψουν για την ανατροπή της σημερινής οδυνηρής πραγματικότητας. Ο καθένας μας καλείται να αναλογιστεί το ιστορικό βάρος που κουβαλά η σημερινή πραγματικότητα και να συμμετέχει ενεργά.
Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια
Έλα και εσύ κάθε Δευτέρα 8μμ στον πολυχώρο «Σήματα Καπνού» (Βότση 10, πίσω από το Εσπέρια)

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
·         Καβάλα: Ποταμούδια: 6944637877, Δεξαμενή: 6959698939, Πρ. Ηλίας: 6978490243, Αγ. Ιωάννης: 6992652936, Τίμιος Σταυρός: 6976687590 Αγ. Αθανάσιος: 6940848183, Βύρωνας: 6977180286, Αγ. Γεώργιος:  6977060576, Κηπούπολη-Αγ. Λουκάς: 6984293521, Καλαμίτσα: 6936857225, Σφαγεία: 6976198601
·         Χρυσούπολη: 6977710165, Αμυγδαλεώνας: 6977790350

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου