Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/1 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ & ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Είμαστε ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Μας ενώνει η ανάγκη να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές επιλογές της κατοχικής κυβέρνησης Παπαδήμου, του Δ.Ν.Τ. και
της Ε.Ε. Αν και δεν έχουμε τις ίδιες πολιτικές αφετηρίες, αν και δεν ψηφίσαμε το ίδιο κόμμα, μας ενώνει ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

ΑΥΤΟΙ ήρθαν για να μείνουν. ΕΜΕΙΣ; Το 2012 η επίθεση που θα δεχτούμε θα είναι πολυμέτωπη.  Η τρόικα και το μαύρο πολιτικό μέτωπο της συγκυβέρνησης που στηρίζει το δοτό πρωθυπουργό ήρθαν για να μείνουν και να αρπάξουν ότι μας έχει απομείνει. Θέλουν να μας εξαθλιώσουν.  Εμείς, θα αντισταθούμε ή θα υποταχθούμε; Θα αγωνιστούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για να επιβιώσουμε και να τους διώξουμε ή θα ανεχτούμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια, νέους & νέες να μεταναστεύουν, η ανεργία να θερίζει, τον γείτονα μας να έχει κομμένο ρεύμα, τα παιδιά μας να υποσιτίζονται; Αλήθεια υπάρχει κάποιος ή κάποια από εμάς που να έχει τη ψευδαίσθηση ότι δεν θα τον αγγίξουν αυτά; Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ήρθε για να μείνει Χρειάζεται να δυναμώσει, να  πλαισιωθει από όλες και όλους μας! Ξεκίνησε εδώ και 2 μήνες με αφορμή το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αλλά η αιτία είναι ΑΥΤΟΙ και η απάνθρωπη πολιτική τους! Για αυτό λοιπόν συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα για να καταργηθεί αυτό το άδικο και εκβιαστικό μέτρο και παράλληλα προετοιμάζουμε τις επόμενες δράσεις μας.

800.000 νοικοκυριά περίπου δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του χαρατσιού!. Πολλοί συμπολίτες μας μπροστά στη τρομοκρατία των καναλιών πλήρωσαν την πρώτη δόση αν και γνωρίζουν πολύ καλά πως πέρα από την αδικία του μέτρου, δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι θα μπορούν να συνεχίζουν να το πληρώνουν. Ιδιαίτερα από τη νέα χρονιά όπου πέρα από το χαράτσι, αυξήσανε 12% έως 15% και το ίδιο το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ø  Οι 800.000 να γίνουμε 1,5 και 2 εκατομμύρια μην πληρώνοντας τη δεύτερη δόση. Παράνομοι δεν είμαστε εμείς αλλά η ίδια η κυβέρνηση όπου βάζει το χέρι της στη δικιά μας τσέπη και μας εκβιάζει με την διακοπή ενός βασικού κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Άλλωστε μας κρύβουν ότι τα έσοδα αυτά πηγαίνουν απευθείας ως φόρος αίματος στο ΔΝΤ και στους ξένους δανειστές. Καμία σχέση δεν έχουν αυτά και τα άλλα χαράτσια για να καλύψουν μισθούς-συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.
Ø  Να γίνουν ομάδες επιφυλακής και επανασύνδεσης σε κάθε γειτονιά όπου να αποτρέψουν όποιους τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα ή διαφορετικά να το επανασυνδέσουν.

Μόνο αν αναπτυχθεί ένα οργανωμένο μαζικό κίνημα ανυπακοής και αμφισβήτησης  μπορεί να καταρρεύσει το παράνομο και εκβιαστικό μέτρο και μαζί με αυτό και όσοι το στηρίζουν. Άλλωστε τα ημίμετρα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου είναι προϊόν μιας πρώτης επιτυχίας όλων όσων αμφισβήτησαν ή αρνήθηκαν να πληρώσουν την πρώτη δόση. Την ίδια στιγμή όμως αποσκοπούν στο να μας διαιρέσουν σε ευπαθείς και μη ευπαθείς ομάδες. Εμείς απαντάμε ότι είμαστε όλοι ευπαθείς από την απάνθρωπη πολιτική τους. Εμείς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χαράτσι ούτε μέσω της ΔΕΗ ούτε μέσω της εφορίας αν το εντάξουν γιατί πρώτα από όλα δεν έχουμε, δεν αντέχουμε, αλλά και γιατί δεν πρέπει και δεν θέλουμε να το πληρώσουμε.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ στις 20.00
στα ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ (Βότση 10, πίσω από το Εσπέρια)
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/1
ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου